dissabte, 20 de novembre del 2010

Enfrontament amb Apolo





Enfrontament d’Apolo i Màrsies


Apolo i Màrsies es van enfrontar en un concurs musical en el qual el guanyador podria tractar el perdedor com volgués. Els jutges van ser les Muses, de manera que naturalment Màrsies va perdre i va ser escorxat viu en una cova prop de celebració per la seva hibris al desafiar un déu. Apolo va clavar llavors la pell de Màrsies en un arbre, a prop del llac Aulocrene, i la seva sang va formar el riu Màrsies (afluent del Meandre, que desemboca en aquest prop de realització).
Hi ha diverses versions del concurs. Segons algunes Màrsies va tocar millor que Apolo, però aquest va posar la lira cap per avall i va tocar la mateixa melodia. Màrsies no va poder fer el mateix amb la seva flauta, de manera que va perdre. Segons una altra versió Màrsies va ser derrotat quan Apolo va acompanyar amb la seva veu el so de la lira. Màrsies va protestar, argumentant que el concurs era d'habilitat tocant un instrument i no amb la veu, però Apolo va replicar que Marsias bufava en la seva flauta, el que era gairebé el mateix. Les Muses van estar d'acord amb Apolo, atorgant-li la victòria.
Babis, fill de Meandre i germà de Màrsies, tocava també la flauta, però, per la seva falta d'habilitat, no va ser castigat per Apolo com ho va ser el seu germà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels vostres comentaris.Una abraçada,