...Havia fet quinze anys i encara no coneixia les roses d'Afrodita: vull dir que no havia sentit mai la frisança per cap noi i pensava com un infant.
Un dia de pluja
A la sortida de l’escola , era una temptació fer una ullada a la platja. La teníem tan a prop! Tot passejant i parlant, ens adreçaven al nostre punt de trobada , quan faltava poc per arribar-hi ens posaven a córrer , a veure que hi arribava primer , era una juguesca que ens divertia. Els nostres 14 anys tenien reaccions insòlites de persones assenyades a vegades i infantils altres.
Asseguts a la sorra; gaudien de la visió esplèndida de la blavor del mar i del cel, de la música de les onades , i de l’olor salada que impregnava l’ambient
Fluïen les converses; volíem aprofitar els dies que faltaven per acabar el curs.
Era l’últim any a l’escola, aviat la deixaríem: uns per anar a treballar , altres continuar estudiant, o a aprendre un ofici. Paladejàvem aquelles estones; històries, rialles, acudits. Ens enteníem tan bé!
De tota la colla solament l’Oriol em treia de polleguera , que amb el seu caràcter burleta , semblava que sols l’interessava fer-me enrabiar, li agradava contradir-me en tot , em tenia ben tipa!
Així va arribar l’últim dia,no tots agafàvem el mateix camí. El comiat fou trist i alegre a la vegada, tots vam fer el jurament: que un cop al mes ens trobaríem al mateix lloc i intercanviaríem impressions.
Aquesta vegada em va sorprendre que l’Oriol estigués tan callat. Tot anant cap a casa es va posar al meu costat. – Què et passa que no et trobes bé?li vaig dir. Si però em sap greu pensar que ja no ens veurem .- Què no vindràs un cop al mes,- ja veuràs encara serà més divertit, tindrem més novetats per explicar-nos- Si pot ser sí , però em sap greu. Ara me’n vaig de vacances al poble del meu pare a Tarragona, jo l’ajudaré al camp , no tornaré fins al començament del curs a l’Escola d’arts i Oficis .
-Bé , ja ens veurem , i molt tímidament es va atansar i em va fer un petó a la galta , -que em va commoure per la seva tendresa,la meva cara va envermellir com les roselles a l’estiu . Adéu a reveure! Ens vam acomiadar i cadascú va tirar cap el seu camí
L’estiu va passar ràpid i va arribar el primer dia de classe a l’ Institut Verdaguer al bell mig del Parc de la Ciutadella. Cada dia un ventall de novetats ens feia estar expectants. L’entorn ,una vegetació exultant s’obria als nostres ulls,i ens feia gaudir de la natura, els professors, les assignatures, els nous companys.
Un dia d’una manera inesperada el cel es va anar enfosquin i després d’una estona de llampecs i tronades, un xàfec va esclatar a la sortida de classe.
Tots esperant al portal que la pluja frenés la seva fúria , al girar la vista al llindar de la gran porta ; Quina sorpresa ! veure l’Oriol palplantat amb un gran paraigua negre . Hola! va dir com si res, com què plovia tant he pensat que potser no portaries paraigua. El cor em va donar un salt i em vaig posar tímidament sota el paraigua , en aquell moment vaig sentir una esgarrifança i la meva cara va envermellir com les roselles a l’estiu
Me’l vaig mirar de cua d’ull ; havia crescut , estava canviat ja no tenia la expressió burleta, parlava seriosament... i així sense més i més van començar a caminar.
Aquell paraigua,la música sincopada de la pluja sobre ell, la cortina d’aigua que l’envoltava, el xipolleig al caminar van ser els còmplices de la desvetllada dels nostres sentiments...
A partir d’aquell dia, moltes vegades apareixia L’Oriol sempre sorprenent, palplantat al costat del llindar de la porta; i de veritat que cada dia m’agradava més, una amalgama de sentiments fluïen dintre del meu cor quan albirava la seva figura esvelta i la mirada del seus ulls atzabeja; les galtes se m’encenien i el cor repicava d’alegria. Aquelles curtes passejades ens portaven a la descoberta de noves sensacions, Gaudia de la seva companyia i reia els seus acudits.
Fins que un dia un canvi de la feina del seu pare el va dur lluny de la ciutat i va capgirar els nostres destins.
Mai més el vaig veure, la tristesa i la melangia van omplir molts dies , però el temps i la joventut van anar guarint la frisança però encara ara el seu record continua guardat com un petit tresor
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies pels vostres comentaris.Una abraçada,